Taidanpa olla banaanien suurkuluttaja, kun mulla menee viikossa 7-14 banaania. Ne on niin hyviä! Eipä ole sitten ihme, kun ihastuin heti tähän  Anna-Leena Härkösen Sopan syvin olemus kirjan reseptiin. Muutenkin kirja on viihdyttävää luettavaa. Ei mitään ruoalla kikkailua. Ja allekirjoitan täysin seuraavan: ".--  jos omistaa slaavilaisen luonteen kuten minä (melankoliaa, synkkyyttä, pessimismiä, ja muita negatiivisiä piirteitä), Italiassa ja Ranskassa oleskelu auttaa asiaan. Näissä maissa vallitseva kepeä ilmapiiri tekee hyvää sielulle.Voi  elää edes hetken siinä illuusiossa, että minäkin osaan ottaa päivän kerrallaan --".

Ohje:

4 kypsää banaania

1 dl sokeria

1 muna

1/2 dl voisulaa

2,5 dl kauraleseita

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

korppujauhoja

Murskaa banaanit kulhossa. Lisää sokeri(käytin ruokokidesokeria), muna ja sulatettu voi (käytin juoksevaa margariiniä). Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää banaaniseokseen. Sekoita ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun leipävuokaan. Paita n. 1 tunti 15 min 175 asteessa.

Banaanileipä on aivan ihanaa aamulla lämpimänä voi nokareen kanssa! Olen käyttänyt kauraleseen tilalla myös kolmen viljan leseseosta (kaura-, ruis- ja vehnäleseitä) ja resepti toimi niinkin erittäin hyvin. Käy myös kuivakakusta.