Olen ihaillut näitä söpöjä ranskalaisia leivoksi kahviloissa. Pari viikkoa sitten kokeilin tehdä itse ensimmäisen kerran. Tämän reseptin otin helmikuun 2010 HyväTerveys lehdestä. Omasta lähikaupastani löytyy ainakin tätä Mackays'in lemon curd tahnaa. Käytin punaista (nestemäistä) elintarvikeväriä.

Ensikerralla ajattelin tehdä sellaisen version, että laitan elintarvikevärin sijasta kaakaojauhetta ja täytteen teen sulatetusta tummasta suklaasta (+liraus kermaa)

n. 40 pientä leivosta

3 kananmunanvalkuaista (huoneenlämpöistä)

1,5 dl hienoa kidesokeria

0,5 dl vettä

125 g mantelijauhetta

2,5 dl tomusokeria

(punaista, keltaista tai vihreää elintarvikeväriä)

Täyte:

100 g valkosuklaata

1 rkl voita

1 dl lemon curd -sitruunatahnaa

(1/4 tl jauhettua inkivääriä)

 

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

Mittaa kattilaan kidesokeri ja vesi. Kuumenna seos matalalla lämpötilalla kiehuvaksi, mutta älä sekoita. keitä hiljallee poreillen, kunnes sokeriliemen lämpötila on n. 119 astetta. (Minulla ei ainakaan ole tähän tarkoitukseen sopivaa mittaria, joten tein keittämisen ihan arviolta)

Lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon ohuena nauhana kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen. Jatka vatkaamista n. 5 min kunnes valkuais-sokerivaahto on hieman jäähtynyt.

Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri. Jos käytät jauhemaista elintarvike väriä, lisää se nyt. Siivilöi manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahtoon muutamassa erässä kaapimella sekoittaen. Nestemäinen elintarvikeväri lisätään nyt. Elintarvike värejä käytetään vain muutama pisara/ripaus.

Nostele taikinasta/ pursota pieniä nokareita (n.1 tl) leivinpaperilla vuoratulle uuninpelille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Anna nokareiden levitä pelillä n. 15 min ennen paistamista, muuten ne repeilevät uunissa. (itselleni tuli kaksi pellillistä). Paista leivospohjia 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtä hetken ja irrota pohjat varovasti.

Valmista täyte. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna suklaasulan jäähtyä hetken ja lisää siihen sitruunatahna (ja inkivääri). Notkista täytettä lusikalla ja anna sen jähmettyä jääkaapissa n. 30 min. Levitä täytettä leivospohjan sileälle puolelle ja nosta toinen pohja kanneksi. Säilytä valmiit leivokset jääkaapissa.