Tein tätä vanukasta eilen. Ihanan makuista ja sakeaa! Ohje löytyi taas iki-ihanasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet-kirjasta.

Ohje: n. 6 dl

2 dl sokeria

5 munankeltuaista

1, 5 dl hienoja vehnäjauhoja

4,5 dl kiehuvaa maitoa

5 munan valkuaiset

90 g tummaa suklaata

3 rkl väkevää kahvia

Vatkaa sokeri keltuaisiin vispilällä vähän kerrallaan ja jatkaa vatkaamista kunnes seos on vaaleankellertävää ja kierteet jäävät näkyviin. Voi sekoittaa myös sähkävatkaimella.

Vatkaa jauhot keltuais-sokeri-seokseen. (Tässä vaiheessa on todella sakeaa). Vatkaa seosta ja lisää keitetty maito vähitellen ohuena nauhana tai tipoittain.

kaada seos kattilaan ja pane kohtalaisen kovalle lämmölle. Sekoita huolellisesti kattilan pohjaa myöten. Alkaessaan kiehua vanukas muuttuu kokkareiseksi, mutta kun sitä vatkaa, siitä tulee sileää. Kun seos on alkanut kiehua, vatkaa sitä kohtalaisella lämmöllä 2-3 min. Huolehdi siitä ettei seos pala kattilan pohjaan.

Sekoita sulatettuun suklaaseen kahvi ja vatkaa mukaan kuumaan vanukkaaseen. vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti mukaan. Jäähdytä ja tarjoile. Koristele esim. vadelmilla ja suklaalastuilla.