Tämän reseptin bongasin hs.fi/reseptit/. Tuli tosi ihanaa. Tarjosin tätä vieraille eilen ja hyvin näytti maistuvan. Olisin halunut tarjota tämän suklaakakun ja vaniljajäden lisäksi myös kirsikkakastiketta, mutta en onnistunut löytämään kaupoista pakastekirsikoita. Pitääpä laittaa ensi syksynä pakkaseen....

Tämä kakku kohoaa paistaessa, mutta vetäytyy jääkaapissa sopivan tiiviiseen rakenteeseen. Tässähän ei käytetä ollenkaan jauhoja.....

 

200 g voita

200 g tummaasuklaata (70 %)

5 kananmunaa

1,5 dl fariinisokeria

1,5 dl kidesokeria

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. (Itse käytin tällä kertaa puolet leivontamargariinia ja puolet oivariinia)

Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kidesokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon.

Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele hyvin, myös pohja. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilällä 40-50 min.

Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.