Tämän reseptin pongasin "Italialainen Buffet-pöytä" -kirjasta. Tein vain puolet tästä reseptistä, joten pidin vanukasta uunissa  n. 30 min. Hyvää siitä tuli. Aika makeaa kylläkin. Sokeria vois kyllä laittaa vähemmänkin, jos ei pidä niin makeasta. Pakaste vadelmat antoivat piristävää raikkautta.....

(n. 8 syöjälle)

vajaa 3 dl risottoriisiä

1 litra kulutusmaitoa

1 kanelitanko

4 munaa

vajaa 2,5 dl sokeria

2 sitruunan tai 2 appelsiinin raastettu kuori

pölysokeria koristeluun

Halutessa myös kermavaahtoa ja vadelmia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä riisiä maidossa kanelitangon kanssa n. 20 min kokoajan sekoittaen. Jäähdytä hetken ja poista kanelitanko. (Itse tein rasvattomaan maitoon ja onnistui tosi hyvin, kun ensin laitoin kattilan pohjalle vähän öljyä, riisit ja vähän vettä. Keitin riisejä niin kauan kun vesi haihtui pois ja sitten lisäsin vasta maidon ja keitin 20 min )

Sekoita kulhossa munat, sokeri ja kuoriraaste. lisää riisi. Voitele pyöreävuoka (halkaisija n. 24 cm) ja kaada riisiseos siihen. Paista uunissa n. 45 min. Jäähdytä.

Tupsuttele vanukkaalle pölysokeria ennen tarjoilua. Vadelmat ja kermavaahto ovat hyvä lisuke....